
כרטיס הביקור הראשון שלכם
המדריך המלא לכתיבת קורות חיים

קורות החיים שלכם הם בבחינת הרושם הראשון, וכידוע, זה הרושם שקובע. אם תיצמדו לפורמט המקובל בכתיבת קורות חיים, עברתם את המשוכה הראשונה בדרך לראיון העבודה
קורות חיים הם הכלי השיווקי המרכזי בבואכם "למכור" את עצמכם למעסיק פוטנציאלי. הם כרטיס הביקור שלכם, ה"רגל בדלת" – ההזדמנות הראשונה, לרוב היחידה, להציג את עצמכם לפני שיוחלט אם להזמין אתכם לראיון או לא.
וכמו בתחומים רבים, גם בשוק העבודה נודעת חשיבות לא רק לתוכן, אלא גם לצורה. לא רק מה שתכתבו על עצמכם יעיד על התאמתכם ועל מידת האטרקטיביות שלכם בעיני המעסיק, אלא גם איך תגישו את מועמדותכם.
כדי לנצל את ההזדמנות האחת וליצור את הרושם הראשוני המבוקש – כדי להציג את עצמכם במהירות, ביעילות ובאופן המחמיא ביותר, הקפידו בראש וראשונה להיצמד למבנה המקובל לכתיבת קורות חיים. אחרי הכל, תפקידו של הפורמט הקבוע הוא, קודם כל, להקל על המעסיק הפוטנציאלי להתמצא במסמך. בין עשרות מסמכים שעליו לקרוא, הוא יעריך במיוחד את אלה שטרחו להקל עליו את המשימה.
מסמך קורות חיים – פורמט:
פרטים אישיים: יש לכלול שם, כתובת, טלפון, כתובת מייל, ארץ לידה (ועלייה – אם רלוונטי). מצב משפחתי וגיל הם מידע אישי – ובידיכם הבחירה אם תציינו אותם או לא. הכי חשוב: לדייק בפרטי ההתקשרות, אחרת איך יידעו למצוא אתכם?
השכלה: את השכלתכם יש לפרט לפי סדר כרונולוגי, באות מודגשת ((Bold, מהתואר הבכיר ביותר – אחורנית. יש לציין את טווח השנים, שם המוסד והתואר או התעודה. אם סיימתם בהצטיינות, חשוב לציין זאת. אם אתם בעלי תואר שני ומעלה, אין צורך להזכיר לימודי תיכון או בגרות מלאה. בנוסף, יש לציין כל הכשרה שעברתם במסגרת עבודתכם הקודמת וכן את המעמד/דרגה/הסמכה שבו סיימתם.
ניסיון תעסוקתי: פרטו את התפקידים שמילאתם לאורך השנים ברצף יורד, מהעדכני ביותר – אחורה. טווח השנים בצד ימין ב-Bold ובהמשך אותה שורה – שם החברה, הגדרת התפקיד ותיאורו בנקודות ובאופן תמציתי. אין צורך לפרט מדוע עזבתם. תפקידים זמניים לא כדאי לציין (גם לא כדי "לעבות" את קורות החיים), אלא אם הם רלוונטיים לעבודה שאליה אתם פונים.
אם מילאתם מספר תפקידים במקום עבודה אחד, יש למנות את כולם. אם עבדתם בחברה שאינה מוכרת כדאי להוסיף משפט על תחום עיסוקה. ניתן להשמיט מקומות עבודה או לפרט מעט יותר על תפקיד זה או אחר שביצעתם על מנת להתאים את קורות החיים למשרה המבוקשת.
שירות צבאי: ציון השנים שבהן שירתתם, חיל ותפקיד. אם השתחררתם בדרגת קצונה יש לציין זאת. באופן כללי, אין צורך לפרט מה עשיתם בצבא, אלא אם עסקתם בתפקיד המקנה לכם ניסיון תעסוקתי (למשל, עבדתם כשרטטים והמשרה שאליה אתם פונים היא משרה בתחום זה). כאן יש מקום להרחיב משפט או שניים. בגילאים מתקדמים, מעל 35, אין צורך לפרט בסעיף זה.
עכשיו אפשר להרחיב במידע כללי רלוונטי:
- קורסי העשרה וסדנאות שהשתתפתם בהם.
- שליטה במחשב ופירוט הידע בתוכנות מוכרות ורמת השליטה בהן.
- שפות + רמת השליטה.
- רישיון נהיגה / רכב- במיוחד אם הדבר רלוונטי לתפקיד.
- דרישות נוספות של המעסיק שאליו פניתם (נכונות לשעות עבודה מאומצות, נכונות
להעתקת מקום מגורים, כישורים רלוונטיים ועוד) - פעילויות נוספות אשר ישפרו את תדמיתכם, כמו התנדבות, פעילות ציבורית או חברות בארגונים או בעמותות.
המלצות: התוספת "רשימת ממליצים תינתן עפ"י דרישה" מספיקה בדרך כלל בשלב זה. אם מודעת הדרושים ציינה זאת במפורש כתנאי, זה המקום לציין את שמות הממליצים.
ועוד כמה טיפים:
- חשוב לציין את שם המשרה (ולעיתים מספרה) בראש קורות החיים.
- סדר וניקיון: פונטים זהים לאורך כל המסמך, רווחים אחידים, חלוקה ברורה של נושאים.
- השתדלו שכל המידע ייכנס על עמוד אחד, בקובץ word או pdf ללא תמונות, לוגו או טבלאות.
קראו גם:
כתיבה אפקטיבית: מה יגרום לקורות החיים שלכם לבלוט?
האם כדאי לכתוב מכתב מקדים לקורות חיים?
אצלנו ב-Manpower-ישראל תוכלו לקבל סיוע והדרכה גם בכתיבת קורות חיים. בואו להיעזר בניסיון שלנו במציאת עבודה במגוון תחומים ותפקידים.